Megalakult a CoolLaunch!

Nyolc hónapos előkészítő munkálatokat követően 2020. március 10-én megtartotta első, alakuló ülését a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán megalapított CoolLaunch ifjúsági közösség.

Bár a Gazdaságtudományi Karon alakult meg a szervezet, a hosszútávú cél a teljes Bakony-Balaton régió fiatalságának bevonása a projektbe.

A CoolLaunch egy olyan hallgatói és ifjúsági ötletműhely, ahol a fiatalok saját ötleteik megvalósításához találhatnak közösségi és egyéb erőforrásokat. Egy kitétel van a projektek megválasztásakor: annak a fiatalságot és a kultúrát kell szolgálnia.

A szervezet jelenleg hat munkacsoportból áll, melyek részben kutatási feladatokat, illetve szervező tevékenységet folytatnak, másrészt pedig két támogató munkacsoport is van, akik segítik PR és menedzsment eszközökkel a többi csapat munkáját.

A szervezethez bárki csatlakozhat, aki a 2023. évi Veszprém Európa Kulturális Fővárosa projekt által meghatározott településeken él, de természetesen az ezen kívül eső érdeklődőket sem utasítjuk el.